tisdag, februari 16, 2010

Minisemlornas krig



Under lunchen rusade Leontina ner för att fixa semlor till eftermiddagsfikat. Hon införskaffade en omgång i lockande miniformat.

Idag innebar eftermiddagsfika även produktinformation, vilket i sin tur ledde till att akustiktakssäljarens bidrag till fikat – minisemlor – tripplade tillgången. Jag tog tillfället i akt att göra ett semmeltest.

Weindels:
Ett trevligt, lite mer rustikt intryck (till höger i bilden). Saftigast bröd. Kanske något snålt med mandelmassa, men på det stora hela en lagom söt komposition. Och jag gillade att den var liten till storleken.

Balders Bröd:
Något större, med en lite plastigare look (till vänster i bilden). Fast locket var kanske tjusigare. Torrare bröd. Även denna lagom söt, och grädden var mycket lik den andra semlans, men här utmärkte sig mandelmassan. Lagom mängd, ovanligt lös och med inslag av grövre bitar mandel. Jag gillade det.

Båda semlorna hade sina för- och nackdelar, och jag kan inte utse någon självklar vinnare. Men med tanke på vad som serverades denna fettisdag verkar dock minisemlan bli en ganska klar vinnare över den vanliga...

/Marcus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar